Modelbouw

Tijdens de eerste jaren van mijn ziekte heb ik mijn hobby uit mijn jeugd weer opgenomen. Ik ben weer begonnen met het bouwen van plastic bouwmodellen. Alleen hoe presenteer je die. Het antwoord voor mij: in de vorm van een diorama.
Dus ga ik hiermee aan de slag. Zonder enige vorm van voorbereiding begin ik druk te bouwen (zie diorama 1 en 2 of klik hier voor 1 en hier voor 2). Veel mensen vinden deze diorama's er leuk uitzien. Echter ik ben ver van tevredenals ik de resultaten van andere zie op internet. Dan kwamen de pogingen van mij over als zwaar amateuristisch en lomp.Diorama 3 3
Toen toch nog maar eens op internet gekeken. Ik ben o.a. terechtgekomen op de site armorama.com. Ook daar werd mijn mening m.b.t. mijn dioramaprestaties bevestigd. Wat zagen mijn eerste diorama's er verschrikkelijk amateuristisch uit.

Toen ben ik toch maar eens flink wat research gaan doen. Na het lezen van de vele artikelen en bouwverslagen ben ik weer opnieuw begonnen. Ditmaal samen met mijn vrouw, ook zij had de smaak te pakken.
En zie daar, na enkele maanden bouwen, knutselen en uitproberen, mijn ons eerste resultaat waar wij zeer trots op zijn. (zie diorama 3 of klik hier).

Diorama 4 is een soloproject van Bianca. Die had zelf een idee die ze wilde uitvoeren. Dus is ze lekker gaan bouwen. Ze heeft ontzettend haar best erop gedaan en het resultaat mag er wezen.
Mijn plan is nu om reeds gemaakte diorama's af te breken en opnieuw op te bouwen en de plastic modellen wat aan te passen. Tevens ben ik bezig met een geheel nieuw project een FOB (Forward Operating Base) in Afghanistan. Echter, omdat ik qua gezondheid weer eens hard achteruit ben gegaan, kan ik slechts een kwartier tot een uur per dag hier aan besteden en meestal kan ik helemaal niets doen.....helaas. Dus gaan de projecten maar heel langzaam vooruit. Op een gegeven moment is het helemaal stil komen liggen. Ik heb alle spullen bewaard want ik wil er ooit weer mee aan de slag. Ik ben alleen aan het uitzoeken hoe ik dat moet gan doen. Mijn lichaam en mijn klachten houden me op dit moment aardig tegen. Dus hoop ik maar op een klein wonder om ooit weer te kunnen beginnen.

Diorama
bouwverslag

Opbouw brug1

Diorama
1

Diorama Vliegveld 02

Diorama
2

Diorama Woestijn 00

Diorama
3

Diorama 3 00

Diorama
4

diorma04