Bono

Bono is op 20 februari 2011 hier gebracht door Iris die hem had opgevangen. Zij vond hem zo goed bij ons passen dat ze hebben geregeld dat Bono bij ons kon komen wonen. Hij is een heel leuke en lieve aanwinst. Bono is een Bont Boertje oftewel een animal2Senegal papegaai (Poïciphalus Senugalus). Hij is ongeveer 4 jaar oud.

Hij is heel lief maar kan ook een flinke terror zijn. Hij ontpopt zich als een baasje, hij domineert de hele speelboom! Bono heeft zijn eigen speelboom waar hij heer en meester over is. Hij heeft geen goede sociale opvoeding gekregen en kan dan ook niet met soortgenoten omgaan. Ook de omgang met mensen, en dan met name met vrouwen, gaat heel stroef of zeg maar gerust slecht. Hij wordt heel agressief bij de aanwezigheid van vrouwen. Hij heeft dan zo'n agressieve waas dat hij dan ook mannen bijt om zijn frustratie te kunnen uiten. Dus het is gewoon oppassen geblazen met dit kleine baasje.

Het gaat nu prima met hem. Voor Bianca is ie minder lief, maar ik kan echt alles met hem doen. Ik heb hem wat trucjes geleert en hij kan maar geen genoeg krijgen van al het geknuffel. Hij kan ook heel goed alleen spelen. Hij haalt dan de gekste capriolen uit. Zoals het hoort bij een goede papegaai is het ook een flinke slopert. Hij krijgt echt alles kapot.

Ook is Bono een heerlijke kwebbelkont. Hij kletst lekker met je mee als je aan de telefoon bent. Verder stelt hij zich aan iedereen voor met zijn aandoenlijke piepstemmetje. Hij leert soms ook een nieuw woordje.

Het is een lekker fel gezinslid die een grote bijdrage levert tot onze groep.

Terug naar "De Papegaaien"