Coen

Coen is nu ook lid van ons gezin. Hij heeft een zwaar leven achter de rug. Hij is aardig verpest door de mens. Hij is een chronisch plukker. Daar is al van alles voor geprobeerd maar niets hielp. Dus nemen we het maar voor lief.coen

Hij heeft al in veel verschillende opvangplaatsen gezeten, en hij is ook al diverse malen geadopteerd. Helaas kwam hij telkens weer terug door zijn "onvoorspelbare"gedrag. Coen is geen onvoorspelbare vogel maar gewoon een apart figuur. Je moet hem een beetje leren kennen en anders moet je goed uitkijken, Bianca weet hier alles van.

Hij is geestelijk echt flink in de war. Hij laat ook de verkeerde signalen zien en is heel slecht sociaal opgevoed zodat hij niet met soortgenoten kan samenleven op één speelboom. Dit loopt al snel uit op agressie.

Ook tegen de mens laat hij verkeerde signalen zien. Soms denk je dat hij de aanval gaat inzetten maar wil hij juist geknuffeld worden. Hij heeft een groot boek met gebruiksaanwijzingen.

Hij is ook heel jaloers. Hij zal het liefst een papegaai aanvallen die bij ons gezellig zit. Dit laat hij ook duidelijk zien door uitvallen te doen door zich naar beneden te laten vallen.

Maar hij heeft ook een lieve kant. Hij knuffelt als de beste maar is heel bang voor aanrakingen met de hand. Maar als hij op zijn gemak is dan laat hij zich helemaal gaan.

Hij is dol op noten en vind foerageerspelletjes helemaal te gek. Ook al heeft hij er geen geduld voor. Het is gewoon een rare flapdrol maar is inmiddels wel m'n vriend geworden.

We willen niet dat er nog meer met hem geleurt wordt dus Coen wordt bij ons gezin gevoegd. We verwennen hem extra om zijn leven weer een beetje kleur te geven. Maar hij heeft wel een strakke hand nodig want hij gaat zo met je lopen. Hij is een ster in het manipuleren van mensen.Maar hij is ook heel lief en fotogeniek, ondanks zijn jas met kale plekken en het ontbreken van zijn staart.

Coen is het boegbeeld van Papegaaienwelzijn geworden en zijn foto siert dan ook de voorkant van de nieuwe folder.

Terug naar "De Papegaaien"